Företagsintroduktion  
 
   

CiBit Ab är ett programvaruföretag som grundades 1995 av Kim Granlund. Företaget finns i Jakobstad, Österbotten.

Vi har åratals erfarenhet som utvecklare av programvaror. Schemaläggnings- och bemanningsplaneringsprogram är det som vi speciellt har valt att inrikta oss mot.

Vi betjänar våra kunder på både finska och svenska.

 

   
   
Hälsningar från VD:n  
 
   
   
Mjukvaruindutrin förändras och nuförtiden söker t.ex. den allmänna sektorn efter mjukvaruförsäljare vidare än förut. De traditionella "mindre" mjukvaruutvecklarna har nu sluppit med i de större offertförfrågningarna. Orskaerna till det här är säkert många, men jag kan räkna upp några av dem här.  
   
Databaslösningar  
   

Tidigare har stora mjukvaru utvecklare haft egna dyra databaslösningar, som mindre mjukvaru utvecklare inte haft råde eller kapacitet att använda (Oracle, DB2 osv.).

Nuförtiden använder nästan alla, stora och små, Microsofts SQL-server, som är en stor och säker databaslösning som samtidigt stöder många användare samtidigt. SQL-Server är så billigt att vem som helst kan använda det.

 
   
Utvecklingsprogrammen  
   
Mjukvaru utvecklarnas verktyg är nuförtiden lättare att använda än tidigare, och med dem kan man snabbt och effektivt utveckla mjukvara (RAD, Rapid Application Development). Man behöver inte längre lika många utveckalare och programmerare för att utveckla och uppdatera nya program.  
   
Programsupport  
   

Mindre företag klarar oftare av en bättre och mer personlig programsupport. För oss är nöjda kunder A och O.

Med nutidens teknik är det möjligt att göra studieprogram där användaren i egen takt kan lära sig programmet. Genom självinlärning kan användaren titta på ett studieprogram där olika exempel visas i webfönstret, samtidigt som en röst genom datorns högtalare förklarar programmets användning. Detta inlärningssätt kompletterar den traditionella skolningen och är dessutom väldigt förmånlig.

 
   
Gränssnitt  
   
Kopplingarna mellan olika program är numera standardiserat, så att man inte längre binder kunden till en programmeringstillverkare.  
   
   
VD Kim Granlund